Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake i långpanna

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Cheesecake i långpanna med krämig limekräm som toppas med sötsyrlig gelé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret. Krossa kakorna fint och blanda med smöret. Tryck ut massan i ett jämnt lager i en liten långpanna, ca 25x35 cm. Låt stå kallt så att bottnen stelnar.
  2. Riv skalet av limerna och pressa ur saften. Rör philadelphiaosten mjuk och blanda den med limeskal och -saft. Vispa grädden. Rör grädde, florsocker och philadelphiaost smidigt. Fördela på kakbottnen, släta till ytan. Låt tårtan stå kallt.
  3. Koka saft och gelésocker till en gelé enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Häll blandningen över kakan. Låt gelén stelna.
  4. Skär i rutor innan serveringen. Skiva limen tunt och garnera med en fjärdedels limeskiva på varje ruta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.