Cheesecake i långpanna med krämig limekräm som toppas med sötsyrlig gelé.
Instruktioner
- Smält smöret. Krossa kakorna fint och blanda med smöret. Tryck ut massan i ett jämnt lager i en liten långpanna, ca 25x35 cm. Låt stå kallt så att bottnen stelnar.
- Riv skalet av limerna och pressa ur saften. Rör philadelphiaosten mjuk och blanda den med limeskal och -saft. Vispa grädden. Rör grädde, florsocker och philadelphiaost smidigt. Fördela på kakbottnen, släta till ytan.
Låt tårtan stå kallt.
- Koka saft och gelésocker till en gelé enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Häll blandningen över kakan.
Låt gelén stelna.
- Skär i rutor innan serveringen.
Skiva limen tunt och garnera med en fjärdedels limeskiva på varje ruta.
Publicerat den
1 juni 2012
Liknande recept
Skriv kommentar