Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med choklad och banan

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Choklad och banan bildar en självklar kombination i denna lyxigt syndiga cheesecake. Mascarponen gör kakan lättare genom att motverka det alltför mäktiga hos färskosten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa kexen i en matberedare och lägg över i en skål. Häll i det smälta smöret, tillsätt kakao och blanda väl. Häll kexblandningen i en smord springform 24 cm i diameter och tryck fast den ordentligt med baksidan av en sked eller med fingertopparna. Grädda i förvärmd ugn 175 grader i ca 10 minuter. Låt svalna. Sänk ugnsvärmen till 150 grader.
  2. Fortsätt med fyllningen. Lägg de båda ostsorterna i en matberedare och kör till en slät smet. Bryt bananerna i bitar och tillsätt banan, vanilj och socker och blanda väl. Häll ned de vispade äggen lite i taget och kör med pulsknappen till en slät smet.
  3. Häll smeten i formen och grädda i 30-40 minuter tills kakan nästan stelnat men fortfarande är en aning dallrig i mitten (den blir fastare när den svalnar) Låt kakan svalna i formen och ställ den sedan kallt i minst 3 timmar eller över natten.
  4. Till överdraget smälter man chokladen och smör i en värmetålig skål ställd över en kastrull med sjudande vatten.
  5. Lossa kakan från formens sidor men inte från botten (det kan gå sönder) och ställ den på ett serveringsfat. Bred ut chokladsmeten över kakan och låt den rinna ned lite över kanterna. Skär bananen i långa, sneda skivor och vänd dem i pressad citron så att de inte blir missfärgade. Klappa dem torra och arrangera dem i en cirkel ovanpå kakan. Ställ kakan kallt tills överdraget stelnat.
  6. Servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.