Ät och njut av denna härligt syrliga och friska cheesecake!
Instruktioner
- Krossa chokladwaffersen till grova smulor i en matberedare. Tillsätt flytande margarin och mixa till en massa. Tryck ut massan i en springform, 26 cm i diameter. Ställ in formen i frysen medan du gör fyllningen.
- Vispa philadelphiaost och socker fluffig och smidig med elvisp. Tillsätt äggen, ett åt gången, vispa kraftigt ca 1 min efter vart tillsatt ägg.
- Blanda gelatinpulver och ½ dl lättdryck i en stor mugg. Låt gelatinet stå och svälla ca 5 min. Ställ muggen i en kastrull med hett vatten och rör om tills allt gelatin är upplöst.
- Tillsätt creme cheese och vaniljsocker i ostsmeten. Vispa tills allt är väl blandat. Häll i resten av lättdrycken och rör om. Häll försiktigt i gelatinblandningen under fortsatt vispning på låg hastighet.
- Tag ut formen från frysen och häll fyllningen över den frysta kexbottnen. Låt fyllningen stå och stelna i kylen över natten.
- Rör ut gelatinpulvret i lättdrycken och låt det stå bli halvt stelnat, tar ca 15 i kylen.
- Täck fyllningen med hallon och fördela gelatinglasyren över bären. Låt cheesecaken stå kallt i kyl tills glasyren stelnat.
Publicerat den
11 maj 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! I dina recept skriver du en viss mängd juice, är det utspädd eller koncentrerad? MVH// Imminn