Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med granatäpple och hallon

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Ät och njut av denna härligt syrliga och friska cheesecake!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa chokladwaffersen till grova smulor i en matberedare. Tillsätt flytande margarin och mixa till en massa. Tryck ut massan i en springform, 26 cm i diameter. Ställ in formen i frysen medan du gör fyllningen.
  2. Vispa philadelphiaost och socker fluffig och smidig med elvisp. Tillsätt äggen, ett åt gången, vispa kraftigt ca 1 min efter vart tillsatt ägg.
  3. Blanda gelatinpulver och ½ dl lättdryck i en stor mugg. Låt gelatinet stå och svälla ca 5 min. Ställ muggen i en kastrull med hett vatten och rör om tills allt gelatin är upplöst.
  4. Tillsätt creme cheese och vaniljsocker i ostsmeten. Vispa tills allt är väl blandat. Häll i resten av lättdrycken och rör om. Häll försiktigt i gelatinblandningen under fortsatt vispning på låg hastighet.
  5. Tag ut formen från frysen och häll fyllningen över den frysta kexbottnen. Låt fyllningen stå och stelna i kylen över natten.
  6. Rör ut gelatinpulvret i lättdrycken och låt det stå bli halvt stelnat, tar ca 15 i kylen.
  7. Täck fyllningen med hallon och fördela gelatinglasyren över bären. Låt cheesecaken stå kallt i kyl tills glasyren stelnat.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • imminn 17 maj 2010

    Hej! I dina recept skriver du en viss mängd juice, är det utspädd eller koncentrerad? MVH// Imminn

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.