Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med kaffelikör och vit chokladsås

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

En mycket god kaka. Tips Har du inte kaffelikör, ersätt den ev. med en kaffesmakande sockerlag: Koka upp 3/4 dl vatten + 3/4 dl socker. Låt svalna och vispa ner 2msk snabbkaffe utrört i ett par msk varmt vatten. Spetsa också gärna om möjligt, med 2msk konjak.

Ingredienser

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 175°. Kör kex och smält smör tillsammans i matberedaren till jämna smulor. Platta ut dem i botten och en bit upp på kanterna på en form med löstagbar kant, ca 24cm i diameter. Grädda bottnen ca 10 min i ugnen. 2. Kör Philadelphiaost, socker, ägg och Kahlua i matberedaren eller vispa det till en jämn smet. Häll smeten över den förgräddade bottnen. Grädda i ugn ca 40 min. 3. Sås: Vispa samman äggulor, socker och vatten i en tjockbottnad ganska stor kastrull, men ej av aluminium. Värm på svag värme och vispa kraftigt hela tiden ända tills den första kokbubblan syns. Häll snabbt upp i en skål och blanda genast ner den finhackade blockchokladen så att den smälter. Låt såsen svalna. 4. Hyvla gärna lite vit choklad över kakan före serveringen och bjud den skummiga såsen till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.