Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med rabarberkompott och hallon

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Fräsch och vackert vårlig tårta. Nötig botten och len rabarberfyllning. Helt utan vanligt socker och mjöl.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnen. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smörj kanterna med smör.
  2. Mixa hasselnötterna fint i en matberedare. Vispa ägg och sötströ fluffigt med elvisp. Vänd ner de mixade nötterna. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  3. Rabarberkompott: Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Ansa och skiva rabarbern. Lägg i en kastrull tillsammans med vatten, honung och sötströ. Koka på svag värme tills rabarbern mjuknar. Tillsätt hallonen och koka ihop. Ta kastrullen från värmen. Krama ur gelatinbladet och rör ner i kompotten. Låt svalna.
  4. Fyllning: Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Separera äggen. Vispa äggvitan till ett vitt skum med elvisp. Vispa grädden. Vispa äggulor och sötströ fluffigt. Vispa ner färskost och vaniljpulver. Lyft upp gelatinbladen och smält dem försiktigt i en kastrull. Vänd hastigt ner i färskostblandningen och vispa ihop. Vänd först ner grädden i färkostblandningen och sedan äggvitorna.
  5. Häll fyllningen i formen. Ringla över kompotten. Ställ cheesecaken i kylen i minst 6 timmar. Strimla rabarberstjälken med en osthyvel och lägg i kallt vatten i ca 30 minuter i kylskåp.
  6. Vid servering: Garnera cheesecaken med rabarber, färska hallon och limeskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.