Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med vit choklad

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Cheesecake med en fyllning av vit och mörk choklad, färskost och kesella. Garnera med chokladrullar och vinbär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175°
  2. Mixa eller krossa kexen. Blanda i smält smör och tryck ut i en form med löstagbar botten. Grädda i 10 minuter och låt kallna.
  3. Fyllning: Smält den vita chokladen över vattenbad. Hacka den mörka chokladen.
  4. Vispa ihop färskost, kesella och socker. Rör försiktigt i den vita chokladen och rör sedan i den hackade chokladen.
  5. Häll smeten i formen och låt stå i frysen i 4 timmar.
  6. Garnering: Smält chokladen över vattenbad. Häll ut chokladen på en skärbräda och låt stelna i rumstemperatur. Hyvla fina rullar av chokladen med osthyvel.
  7. Ta ut cheesecaken ur frysen 30 minuter före servering och garnera med chokladrullar och vinbär.
  8. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.