I söta muffinsformar samsas kladdig chokladkaka och söt cheesecake. Vilken passion!
Instruktioner
- Klä en ugnsform, ca 22x22 cm med bakplåtspapper.
- Stöt kexen ganksa fint med en mortel eller mixa dem i en matberedare. Smält smöret, rör ner det i kaksmulorna och blanda till en smulig massa.
Tryck ut smulorna i formen och låt stå kallt en stund.
- Lägg gelatinbladen blöt i kallt vatten. Rör philadelphiaost smidig och blanda ner passionsfruktpurén.
Vispa grädden fluffig, men inte för fast, tillsammans med florsocker och vaniljsocker.
- Hetta upp ca 1 dl av philadelphiasmeten i en kastrull på spisen. Ta smeten från värmen, låt vattnet rinna av från gelatinet och låt gelatinbladen smälta i smeten.
- Rör ner gelatinsmeten i resten av philadelphiasmeten. Vänd ner grädden och blanda till en jämn smet. Häll smeten i formen och låt stå kallt och stelna i minst 4 timmar, men gärna över natten.
- Skär kakan i rutor och dekorera med passionsfruktkött.
Publicerat den
20 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar