Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecakerutor med passionsfrukt

 
Skriv ut

I söta muffinsformar samsas kladdig chokladkaka och söt cheesecake. Vilken passion!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klä en ugnsform, ca 22x22 cm med bakplåtspapper.
  2. Stöt kexen ganksa fint med en mortel eller mixa dem i en matberedare. Smält smöret, rör ner det i kaksmulorna och blanda till en smulig massa. Tryck ut smulorna i formen och låt stå kallt en stund.
  3. Lägg gelatinbladen blöt i kallt vatten. Rör philadelphiaost smidig och blanda ner passionsfruktpurén. Vispa grädden fluffig, men inte för fast, tillsammans med florsocker och vaniljsocker.
  4. Hetta upp ca 1 dl av philadelphiasmeten i en kastrull på spisen. Ta smeten från värmen, låt vattnet rinna av från gelatinet och låt gelatinbladen smälta i smeten.
  5. Rör ner gelatinsmeten i resten av philadelphiasmeten. Vänd ner grädden och blanda till en jämn smet. Häll smeten i formen och låt stå kallt och stelna i minst 4 timmar, men gärna över natten.
  6. Skär kakan i rutor och dekorera med passionsfruktkött.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.