Den här cheesecaken är en försvenskad variant med hjortron och mild getost.
Använd helst en mjuk och färsk getost.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Klä botten av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter med bakplåtspapper.
- Krossa kakorna till ganska fina smulor i en mortel eller matberedare. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en smulig massa. Tryck ut massan i botten av formen i ett jämnt lager.
Grädda botten i mitten av ugnen i 8-10 minuter eller tills den börjar få lite färg.
- Vispa ihop ägg och socker lätt. Rör ihop de tre färskostsorterna till en jämn blandning och tillsätt äggsmeten lite i taget. Rör även ner hjortronsylten och häll smeten i formen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i knappt 35 minuter.
- Kakan kommer fortfarande vara lite lös i mitten men stelnar i kylen. Låt svalna och förvara sedan kallt.
Bred ett lager hjortronsylt över kakan strax före servering.
Publicerat den
21 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar