Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chèvrecheesecake med lingonkräm

 
Skriv ut

Lyxig cheesecake från USA.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175º.
  2. Kör kex och smör i matberedare till en smulig massa. Tryck ut blandningen på botten av en springform och ställ kallt medan fyllningen görs i ordning.
  3. Vispa ihop cream cheese, chèvre och socker. Blanda i vetemjöl, vaniljsocker och salt till en slät smet. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör ordentligt.
  4. Häll fyllningen i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 tim. Kakan kommer fortfarande att kännas lös när den tas ut men stelnar när den kallnat.
  5. Låt kakan kallna helt och lossa sedan försiktigt från kanten av formen med en kniv. Kakan är godast om den får stå i kylen över natten.
  6. Blanda ingredienserna till lingonkrämen och bred över kakan före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.