Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötmarängrulle med chokladtryffel och lingonkräm

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Mjuk maräng med knapriga nötter fylld med choklad tryffel och syrlig lingonkräm blir en underbar jultårta. Förbered och spara i frysen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka chokladen till chokladtryffeln. Koka upp 1 dl grädde, häll i chokladen och låt den smälta däri. Låt svalna. Vispa resten av grädden lätt och rör ner den lite i den avsvalnade chokladen. Låt stå övertäckt i kylskåpet några timmar.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Vispa vitorna till marängen till ett vitt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning till en fast maräng. Tillsätt vinägern på slutet. Bred ut smeten till en rektangel 20x30 cm på en plåt med bakpapper. Strö över nöthacket.
  4. Grädda på andra falsen nerifrån 25-30 minuter. Den ska ha stannat men vara mjuk. Stjälp upp marängen på ett bakpapper. Dra försiktigt loss papperet. Lägg tillbaka papperet och lägg på en mycket lätt fuktad handduk. Låt kallna.
  5. Mosa lingonen med en gaffel tillsammans med sockret. Vispa grädden och blanda med kesella. Ställ i kylen.
  6. Bred chokladkrämen över marängen. Om chokladen stelnat för mycket kan du Vispa den och låta den stå i rumstemperatur tills den blir mjukare. Vänd slarvigt ner lingonen i grädden och fördela den över chokladen men lämna ½ från kortsidan.
  7. Rulla med hjälp av bakpapperet ihop från kortsidan med båda fyllningarna. Lägg om ytterligare ett bakpapper och lägg in i frysen några timmar eller längre.
  8. Ta ut tårtan och spritsa eller ringla över lite smält choklad. Obs! Ta ut den i god tid. Det tar ett par timmar för tårtan att tina.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.