Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chèvregratinerade päron med mandel

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En enkel god kvällsrätt med ett glas rött vin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 250º.
  2. Dela päronen, lägg dem i en ugnssäker form. För att de ska ligga plant – skär av en tunn bit på den runda delen.
  3. Gröp ur kärnhuset med ett kuljärn eller en liten sked. Lägg en halv skiva chèvre på varje päronhalva. Ringla över honung och strö över mandelspån.
  4. Gratinera högt upp i ugnen tills mandelspånet fått färg och osten är varm, ca 4–5 minuter. Passa noga!
  5. Dekorera med färsk rosmarin och servera gärna med ett glas rött vin.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.