Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chicken nuggets med mangosallad

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 dagar 30 minuter
Skriv ut

Mysigt fredagskäk som känns lätt och fräscht. Dessutom är det supergott! Grundreceptet kommer från Nigella men är lite modifierat för att passa här i Sverige.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Nuggets: Putsa kycklingfiléerna och skär dem i nuggets-stora bitar (beror på hur stora filéerna är men ca 4 bitar/ filé) Lägg dem i en skål och häll på lättfil så att det täcker kycklingen. Täck med plastfolie och låt marinera i kyl minst 1 dygn, gärna upp till 2 dygn. Rör gärna om då och då.
  2. Vid servering: Häll upp kycklingfiléerna i ett durkslag och låt filmjölen rinna av under tiden du förbereder själva crusten. Sätt ugnen på 200 ºC. Ta fram en plåt eller en braspanna och smörj eller klä med bakplåtspapper.
  3. Lägg de salta kexen i dubbla plastpåsar och krossa dem med hjälp av bakkaveln till fina smulor. Lägg upp i en form och blanda i salt och peppar efter smak. Rulla kycklingbitarna (låt filmjölken som finns kvar efter avrinningen vara kvar) i kexsmulorna och lägg upp på plåt med jämna mellanrum.
  4. Bakas i ugn i ca 20 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
  5. Sallad: Vispa ihop ingredienserna till dressingen. Skär ned ingredienserna till salladen och blanda ihop. Slå dressingen över salladen och blanda ihop strax före serveringen.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • elfa 30 juli 2008

    Kanonsmarrigt!!

  • Tanni_82 3 november 2009

    Nu ska här testas detta recept imorn =) /Tanja

  • Gul13 1 februari 2010

    Jättegott. Salladen var kanon, använde ruccola och machetsallad. Hade även fetaost och oliver till.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.