Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chili med mörk choklad, vitlöksyoghurt och ris

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Med lite mörk choklad i chilin får den extra fyllig smak. Reglera hettan med mängden sambal oelek i rätten. Vill du ha lite rökigare toner kan du krydda med chipotlechili.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök och 3 vitlöksklyftor. Bryn färs, lök och vitlök i 2 msk olja i en stekpanna. Tillsätt tomatpuré, spiskummin, oregano och chilipulver och fräs ca 3 minuter.Tillsätt krossade tomater, buljongtärningar, sambal oelek, 1 tsk socker och 1 tsk salt. Låt småkoka under lock i ca 20 minuter, rör om då och då.
  2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  3. Kärna ur och skär paprikan i strimlor. Skölj bönorna i kallt vatten. Blanda ner paprika och bönor i grytan. Låt småkoka i ca 10 minuter. Riv chokladen och rör ner i grytan. Blanda yoghurten med 1 pressad vitlöksklyfta och 2 krm salt.
  4. Servera grytan med ris och yoghurt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.