Med lite mörk choklad i chilin får den extra fyllig smak. Reglera hettan med mängden sambal oelek i rätten. Vill du ha lite rökigare toner kan du krydda med chipotlechili.
Instruktioner
- Skala och hacka lök och 3 vitlöksklyftor. Bryn färs, lök och vitlök i 2 msk olja i en stekpanna. Tillsätt tomatpuré, spiskummin, oregano och chilipulver och fräs ca 3 minuter.Tillsätt krossade tomater, buljongtärningar, sambal oelek, 1 tsk socker och 1 tsk salt. Låt småkoka under lock i ca 20 minuter, rör om då och då.
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Kärna ur och skär paprikan i strimlor. Skölj bönorna i kallt vatten. Blanda ner paprika och bönor i grytan. Låt småkoka i ca 10 minuter. Riv chokladen och rör ner i grytan. Blanda yoghurten med 1 pressad vitlöksklyfta och 2 krm salt.
- Servera grytan med ris och yoghurt.
Publicerat den
11 september 2015
Liknande recept
Skriv kommentar