- Serverar: 20 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
Ett trevligt tilltugg till cocktailpartyt... Som förrätt med en klick gräddfil och gräslök...
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Kör 22 Pepparkakor, digestive- kexen och muskot i en matberedare så att och så det blir ett fint "ströbröd"
- Blanda "ströbrödet" med det smälta smöret i en bunke, så att det blir en fast smuldeg, som kan tryckas ut i en pajform.
- Tryck ut degen i en 30 cm pajform. Grädda pajskalet i 5-10 min mitt i ugnen. sänk temeraturen till 175 grader.
- Skär chilifrukterna i ringar, ta bort kärnor och mellanväggar.
- Vispa ägg, Philadelphiaost, créme fraiche och grädde till en jämn smet. Smula i gorgonzolaosten. Slå på fyllningen i pajskalet och lägg på chiliringarnaså att de flyter på ytan. Grädda 25-30 min.
- Ta ut formen, smula över de sista pepparkakorna och grädda ytterligare 5-10 min.
Publicerat den
27 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar