Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chili och Gorgonzolapaj

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Ett trevligt tilltugg till cocktailpartyt... Som förrätt med en klick gräddfil och gräslök...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Kör 22 Pepparkakor, digestive- kexen och muskot i en matberedare så att och så det blir ett fint "ströbröd"
  2. Blanda "ströbrödet" med det smälta smöret i en bunke, så att det blir en fast smuldeg, som kan tryckas ut i en pajform.
  3. Tryck ut degen i en 30 cm pajform. Grädda pajskalet i 5-10 min mitt i ugnen. sänk temeraturen till 175 grader.
  4. Skär chilifrukterna i ringar, ta bort kärnor och mellanväggar.
  5. Vispa ägg, Philadelphiaost, créme fraiche och grädde till en jämn smet. Smula i gorgonzolaosten. Slå på fyllningen i pajskalet och lägg på chiliringarnaså att de flyter på ytan. Grädda 25-30 min.
  6. Ta ut formen, smula över de sista pepparkakorna och grädda ytterligare 5-10 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.