Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chipotlemarinerad fläskfilé med blå potatissallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ge dina gäster en oförglömlig matupplevelse både ifråga om smak och färg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Marineringstid: 1 dygn
  2. Marinad: Ta bort skalet från mangon och finhacka fruktköttet. blanda mango, chipotlepasta, vin, vatten och socker i en kastrull och låt koka 2-3 minuter. Mix med mixerstav till en slät sås.
  3. Putsa fläskfilén fri från hinnor. Ta undan 1 ½ dl av mangosåsen till servering. Lägg ner filén i resten av såsen och låt marinera 1 dygn.
  4. Potatissallad: Skala och skär potatisen i tärningar. Strö på salt. Blanda potatisen med resten av ingredienserna och låt vila en stund.
  5. Ta upp filéerna ur marinaden. Salta och pepppra och grilla ca 15 minuter runt om till 68 grader innertemperatur. Låt köttet vila ca 15 minuter inlindat i folie. Servera köttet tillsammans med potatissalladen och mangosåsen och ev en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.