- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Vill du göra en garanterad succè hos dina gäster överraska med det här mästerverket.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader. Klä en långpanna med bakpapper.
- Vispa äggvitorna till skum med rena redskap. Tillsätt sockret, lite i taget under fortsatt vispning tills marängmassan är styv. Vänd till sist ner flingorna.
- Bred ut smeten jämnt i långpannan. Ställ in formen i ugnen och grädda ca 1 timme. Låt den gärna stå kvar i den avstängda ugnen att eftertorka med luckan på glänt.
- Mät upp äggulor, socker och vispgrädde i en kastrull. Sjud upp blandningen under omrörning tills den tjocknar.
- Ta då genast kastrullen från värmen och tillsätt matfettet i små klickar. Rör om tills fettet smält och lägg därefter ner chockladen som brutits i mindre bitar. Rör om så att även chokladen smälter och ställ därefter krämen åt sidan att kallna.
- Dela marängbottnen till två lika stora bottnar. Bre ut chockladkrämen på den ena bottnen. Vispa grädden och bre den ovanpå. Lägg på den sista bottnen.
Smält blockchokladen i varmt vattenbad och ringla över tårtan
Publicerat den
5 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar