Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chocolate chai mudcake

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Utan smör, socker och vetemjöl så får du ändå en helt oemotståndlig, smakrik och god chokladkaka!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Koka dadlar och vatten på svag värme tills det blir en grötaktig massa, i ca 15 minuter.
  3. Mixa nötterna till mjöl, i med dadlarna, kokosoljan, kryddor, bakpulver, mjöl, kakao och äggulor. Kör på fyll effekt och tillsätt kokosmjölken, lite i taget. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner i smeten.
  4. Fördela smeten i en springform och grädda mitt i ugnen i ca 50 minuter.
  5. Servera gärna med en klick grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.