Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chocolate cheesecake

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Underbar efterrätt!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör och kakao.
  3. Tryck ut blandningen till en botten i en teflonform med löstagbara kanter, 24 cm i diameter.
  4. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 7 minuter och låt den svalna. Sänk ugnen till 130 grader.
  5. Vispa philadelphiaost, kesella, strösocker och fröna ur en urskrapad vaniljstång krämigt i en skål.
  6. Rör ner ett ägg i taget.
  7. Bryt chokladen i bitar och smält dem på svag värme i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
  8. Blanda chokladen i smeten häll den över kexbottnen. Garnera ytan med hela pekannötter.
  9. Grädda kakan i 130 grader i cirka 40 minuter.
  10. Servera cheesecaken kylskåpskall. Garnera gärna med lite siktad kaka

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.