Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chocolate hazelnut swirl cheesecake

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Otroligt mäktig och god! Räcker till många. Observera att den ska stå upp till ett dygn innan den ska serveras!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta hasselnötterna i en långpanna i mitten av ugnen på 175 º i 10-15 minuter eller tills de börjar få färg och skinnen får "blåsor".
  2. Svep in nötterna i en kökshandduk i någon minut. Gnugga dem med handduken så att skinnet lossnar. Finhacka nötterna när de svalnat helt.
  3. Smöra en 22 cm springform.
  4. Blanda mjöl, farinsocker, smör (smält) och hasselnötter i en matberedare. Tryck ut i springformen. Baka mitt i ugnen på 175º 10-12 minuter - tills kanterna börjar få färg. Ta ut och låt kallna. Sänk temperaturen till 150º.
  5. Vispa osten tills den är slät. Blanda gradvis ner den kondenserade mjölken. Tillsätt äggen ett i taget och vispa mellan varje ägg. Vispa inte för mycket - det ska inte bli luftigt! (Då sjunker kakan ihop). Tillsätt citronsaften och blanda tills röran är slät.
  6. Häll över 3,5 dl av röran i en annan skål. Blanda försiktigt in nutellan.
  7. Skeda över hälften av ostmassan i springformen. Skeda sen över hälften av choklad- och hasselnötsröran (nutellasmeten). Upprepa. Ta en kniv och marmorera kakan genom att dra kniven försiktigt genom alla lagren.
  8. Sätt in en långpanna till hälften fylld med vatten på lägsta nivån i ugnen och sätt in kakan mitt i ugnen. Grädda 40-50 minuter eller tills kanterna börjar få lite färg och mitten är nästan helt stel. Det ska inte vara några blöta fläckar i mitten av kakan. (Den fortsätter att bakas efter att ugnen har slagits av).
  9. Stäng av värmen, men låt kakan stå kvar ca 30 minuter med ugnsluckan på glänt. Ta ut den och låt den kallna på ett galler. Täck den med plastfolie och sätt in i kylskåpet i 12 -24 timmar innan den serveras - då får den perfekt konsistens. Lossa kakan från formen med en tunn kniv.
  10. Kan med fördel serveras med hallon eller andra friska bär!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.