Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad & apelsin-cheesecake

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En kaka som man gör dagen före eller några timmar innan man ska äta den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Deg: Mixa kexen till smulor och blanda i smöret. Blanda väl.
  2. Tryck ut smeten i en form med avtagbar kant (20 cm i diameter). Baka i ugn på 200 grader i cirka 8 minuter och låt svalna.
  3. Fyllning: Blanda kesella, socker, apelsinrasp och pressa i lite av apelsinjuicen. Vispa grädden och smält chokladen. Blanda kesellablandningen med chokladen och vänd ner grädden.
  4. Fyll upp i formen med digestivebotten och ställ i kyl till nästa dag.
  5. Lossa ringen och pudra kakan med kakao och dekorera med färska apelsinskivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.