Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad & lingonfyllda havreflarn

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Dom är jättegoda!! Det går bra att använda vilken sylt du vill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret, häll det över havregrynen. Låt svälla ca 1 tim. Vispa samman ägg och socker. tillsätt havregrynsblandningen och mjölet blandat med bakpulvret. Rör om ordentligt. Klicka ut smeten på 2 bakpappersklädda plåtar. Grädda mitt i ugnen ca 10 min i 175 g. Låt svalna.
  2. Vit chokladkräm: Koka upp grädden med lingonsylten. Ta grytan från värmen och tillsätt chokladen bruten i små bitar. Rör tills den smält. Droppa i några droppar röd karamellfärg. Låt krämen stelna i kylen tills den fått bredbar konsistens. Lägg ihop kakorna två och två med kräm emellan. förvara dem i frysen tills de ska serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.