Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad och nötkakor

 
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Kakor med choklad och valnötter. Sega och väldigt himmelska kakor som smälter i munnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en grund 20x30 cm form med olja och täck bottnen med smörpapper så att det täcker över de två långsidorna.
  2. Smält smöret och den mörka chokladen i en skål över vattenbad, och rör om med jämna mellanrum.
  3. Vispa äggen med elvisp i en stor skål i 2 minuter, tills de är ljusa och skummiga. Häll i sockret efter hand och vispa om efter varje gång. Vispa i vaniljsockret.
  4. Vänd ner chokladsmeten i äggsmeten med en metallsked tills de nästan blandats. Blanda mjölet och kakaon. Vänd ner det i blandningen och rör försiktigt i valnötterna och chokladkulorna tills allt blandats ihop.
  5. Häll ner smeten i formen och grädda i 30 minuter. Låt kakan svalna i formen och skär den sedan i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.