Kakor med choklad och valnötter.
Sega och väldigt himmelska kakor som smälter i munnen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en grund 20x30 cm form med olja och täck bottnen med smörpapper så att det täcker över de två långsidorna.
- Smält smöret och den mörka chokladen i en skål över vattenbad, och rör om med jämna mellanrum.
- Vispa äggen med elvisp i en stor skål i 2 minuter, tills de är ljusa och skummiga. Häll i sockret efter hand och vispa om efter varje gång. Vispa i vaniljsockret.
- Vänd ner chokladsmeten i äggsmeten med en metallsked tills de nästan blandats. Blanda mjölet och kakaon. Vänd ner det i blandningen och rör försiktigt i valnötterna och chokladkulorna tills allt blandats ihop.
- Häll ner smeten i formen och grädda i 30 minuter.
Låt kakan svalna i formen och skär den sedan i bitar.
Publicerat den
24 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar