Nötter och choklad slår aldrig fel. MUMS! Här har kakorna gjorts lite nyttiga med vetegroddar, havregryn och fiberflingor.
Instruktioner
- Blanda smör, socker och ägg i en stor skål. Tillsätt mjöl, bakpulver, bikarbonat, havregryn, fiberflingor och vetegroddar och blanda väl. Rör ner nötter, chokladbitar och russin.
- Lägg 24-30 rågade matskedar kaksmet på en stor bakplåtskläddplåt. Ställ in plåten i ugnen och grädda i 180 grader i 12 minuter, eller tills kakorna är guldbruna.
- Lyft ut kakorna ur ugnen och lägg över dem på ett galler för att svalna. Smält under tiden blockchokladen till garneringen. Ringla chokladen med hjälp av en sked, eller skeda över chokladen i en spritspåse och spritsa den över kakorna. Man kan också göra det lätt för sig, genom att helt enkelt doppa halva kakan i chokladen, Förvara kakorna lufttätt i kylskåpet.
Publicerat den
29 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det står ju inte hur många ägg man ska ha?