Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötkakor med choklad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 24-30 portioner
Skriv ut

Nötter och choklad slår aldrig fel. MUMS! Här har kakorna gjorts lite nyttiga med vetegroddar, havregryn och fiberflingor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda smör, socker och ägg i en stor skål. Tillsätt mjöl, bakpulver, bikarbonat, havregryn, fiberflingor och vetegroddar och blanda väl. Rör ner nötter, chokladbitar och russin.
  2. Lägg 24-30 rågade matskedar kaksmet på en stor bakplåtskläddplåt. Ställ in plåten i ugnen och grädda i 180 grader i 12 minuter, eller tills kakorna är guldbruna.
  3. Lyft ut kakorna ur ugnen och lägg över dem på ett galler för att svalna. Smält under tiden blockchokladen till garneringen. Ringla chokladen med hjälp av en sked, eller skeda över chokladen i en spritspåse och spritsa den över kakorna. Man kan också göra det lätt för sig, genom att helt enkelt doppa halva kakan i chokladen, Förvara kakorna lufttätt i kylskåpet.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • SarahG 17 december 2011

    Det står ju inte hur många ägg man ska ha?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.