Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad tårta med nougat

 
  • Serverar: 12-14 portioner
  • Tid: 5 timmar
Skriv ut

Ljuvligt god bjudtårta som kan förberedas och förvaras i frysen. Garnera den med frukt och chokladpynt så den blir extra festlig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Mal mandeln vispa äggvitorna med hälften av sockret till ett styvt skum. Blanda resten av sockret med mandeln och vänd ner det i äggviteskummet.
  2. Bred ut smeten i en väl smord och bröad form med löstagbar botten med diametern ca 24cm. Grädda mitt i ugnen ca 30min. Låt svalna i formen.
  3. Chokladmousse: Smält chokladen och nougaten över vatten bad. Låt blandningen svalna något. Vispa grädden och blanda den med hälften av den smälta choklad nougaten. Tillsätt äggulorna en i taget under vispning. Vänd ner resten av chokladen.
  4. Bred ut smeten på mandelbotten (i bakformen). Låt stå i frysen minst 5tim. Tina tårtan i kylen ca 3tim . Garnera med valfri frukt (gärna physalis och passionsfrukt) och hemgjorda choklad dekorationer.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.