- Serverar: 12-14 portioner
- Tid: 5 timmar
Skriv ut
Ljuvligt god bjudtårta som kan förberedas och förvaras i frysen. Garnera den med frukt och chokladpynt så den blir extra festlig!
Instruktioner
- Botten: Mal mandeln vispa äggvitorna med hälften av sockret till ett styvt skum. Blanda resten av sockret med mandeln och vänd ner det i äggviteskummet.
- Bred ut smeten i en väl smord och bröad form med löstagbar botten med diametern ca 24cm. Grädda mitt i ugnen ca 30min. Låt svalna i formen.
- Chokladmousse: Smält chokladen och nougaten över vatten bad. Låt blandningen svalna något. Vispa grädden och blanda den med hälften av den smälta choklad nougaten. Tillsätt äggulorna en i taget under vispning. Vänd ner resten av chokladen.
- Bred ut smeten på mandelbotten (i bakformen). Låt stå i frysen minst 5tim. Tina tårtan i kylen ca 3tim . Garnera med valfri frukt (gärna physalis och passionsfrukt) och hemgjorda choklad dekorationer.
Publicerat den
16 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar