Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tårta med choklad och marshmallows

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Pajskalet med bakad mjölkchokladkräm dekoreras med minimarshmallows doppade i limejuice, limeskal och socker...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda hastigt ihop smör, socker och vetemjöl till en smulig massa.
  2. Blanda i ägget till en deg. Arbeta så lite som möjligt med degen. Slå in i plast och lägg svalt 30 minuter.
  3. Kavla ut degen 3–4 mm tjock och fodra en låg pajform.
  4. Grädda pajskalet ljust gyllene i 200 grader, 15–20 minuter.
  5. Fyllning: Hacka chokladen fint. Värm grädde och mjölk till kokpunkten. Slå gräddmjölken över chokladen och blanda till en slät smet. Rör ner ägget.
  6. Fyll pajskalet med chokladkrämen och grädda tills fyllningen just stannat i 120 grader i cirka 20–30 minuter. Dekorera pajen med limemarshmallows.
  7. Limemarshmallows: Riv limeskalet och pressa juicen. Blanda socker, citronsyra och limeskal. Doppa marshmallows snabbt i juicen och vänd de sedan i sockerblandningen. Låt dem torka något. Skär mangon i bitar och garnera tårtan. Toppa med limemarshmallows.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.