Pajskalet med bakad mjölkchokladkräm dekoreras med minimarshmallows doppade i limejuice, limeskal och socker...
Instruktioner
- Blanda hastigt ihop smör, socker och vetemjöl till en smulig massa.
- Blanda i ägget till en deg. Arbeta så lite som möjligt med degen. Slå in i plast och lägg svalt 30 minuter.
- Kavla ut degen 3–4 mm tjock och fodra en låg pajform.
- Grädda pajskalet ljust gyllene i 200 grader, 15–20 minuter.
- Fyllning:
Hacka chokladen fint.
Värm grädde och mjölk till kokpunkten. Slå gräddmjölken över chokladen och blanda till en slät smet. Rör ner ägget.
- Fyll pajskalet med chokladkrämen och grädda tills fyllningen just stannat i 120 grader i cirka 20–30 minuter.
Dekorera pajen med limemarshmallows.
- Limemarshmallows:
Riv limeskalet och pressa juicen.
Blanda socker, citronsyra och limeskal.
Doppa marshmallows snabbt i juicen och vänd de sedan i sockerblandningen. Låt dem torka något. Skär mangon i bitar och garnera tårtan. Toppa med limemarshmallows.
Publicerat den
1 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar