Trevlig kombination där vanilj och chokladsmaken gör sig väldigt bra tillsammans.
Instruktioner
- Vaniljparfait:
Klyv vaniljstången längs med och skrapa ur kornen inuti.
Vispa äggulor, vaniljsocker, vaniljkornen och strösockret vitt och pösigt.
Vispa grädden.
Vänd ner äggsmeten i den vispade grädden
- Chokladparfait
Smält chokladen i vattenbad: Bryt chokladen i bitar i plastskål. Koka upp lite vatten. Sätt skålen med chokladen över vattnet. Låt chokladen smälta.
Vispa äggulor, vaniljsocker och strösockret vitt och pösigt.
Vispa grädden.
Vänd ner äggsmeten och den svalnade chokladen i den vispade grädden
- Varva vanilj- och chokladparfait i 4 vinglas.
Ställ in i frys minst 4 timmar.
- LYCKA TILL!!!
Publicerat den
15 maj 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ett recept som måste provas, återkommer med kommentar :) Kram Mia.
Hej! Tack snälla för att du delade med dig av detta recept på denna underbart goda parfait Jag toppade den med riven mörk choklad innan jag serverade Både gästerna och vi tyckte det var väldigt gott med ÄKTA parfait En klar femma. Denna parfait servera jag gärna vid fler bjudningar och privat Ha det så gött! Mvh Ros
Mycket god. Kommer att göra fler gånger.
Tack för ett super-smarrigt recept:) Kanongott,och lite lätt beroendeframkallat! Ser fram emot fler recept;)
Hej igen:) Glömde ju att betygsätta!! Kram "Slarvmaja"/Pannben
Jättegott! Toppade med riven choklad som nån tipsade om! smarr! /Johanna
Tack för ett jättegott recept. Kram SEA
Bland det godaste jag någonsin ätit :D Jag gjorde parfatin i en avlång sockerkaksform som jag sedan serverade i skivor med färska frukter. Alla gillade det :) Supergott!
En riktigt god efterrätt.Inte heller svår att lyckas med. Tack för receptet mvh Jocke
En god och lättgjord dessert!
Ser gott ut.. Detta ska göras imorn efter jobbet ;)
Är det viktigt att man använder vanilgstången ellre kan man hoppa överdet
Hej jag undrar om denna dessert blir lite stel efter frysen? På bilden ser det ut som den är lös och fluffig?
Gjorde den till min frus födelsdag, blev mycket uppskattad
En utsökt dessert som fungerade både första och andra gången. Den uppskattas av alla! Tack!
Låter supergott! Men undrar dock, blir det som glass eller? (sorry för kanske en dum fråga, har aldrig ätit parfait! haha!) Eller blir konsistensen mer som en mousse? Ska man låta den stå ute och tina en stund innan servering? :) Tack!
Underbart recept! Blev supergott :) Men visst går det bra att förbereda lägga denna i frysen ett helt dygn före servering? :)
Blev uppskattat på nyårsafton! Nästa gång tar jag ut det lite tidigare från frysen. Väntade ett tag men hade kunnat vänta längre. Helt suveränt recept! En femma så klart/ kram