Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladdröm med kola och banan

 
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

En magiskt kombination av choklad, kola och banan. Det kan inte bli annat än försvinnande gott! Glutenfri

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. mjöla med lite majsstärkelse.
  2. Smält smör på svag värme tillsammans med choklad i mindre bitar. Låt svalna. Hacka banan i små bitar. Dela äggen och vispa gulorna och socker ljust och poröst. Vispa vitorna för sig med rena redskap till ett fast vitt skum.
  3. Blanda bakpulver och mjöl, sikta ner det i de vispade gulorna. Tillsätt chokladsåsen och bananen. Rör varsamt smeten slät. Vänd försiktigt ner äggvitorna.
  4. Bred ut smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Kakan ska vara lite kladdig i mitten. Låt den kallna innan den lossas från formen.
  5. Koka samman alla ingredienser till kolasåsen, ca 5 minuter. Låt kallna.
  6. Vispa grädde och klicka eller spritsa över kakan. Strö över skivad banan, ringla över kolasås och hyvla över den vita chokladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.