En magiskt kombination av choklad, kola och banan. Det kan inte bli annat än försvinnande gott!
Glutenfri
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. mjöla med lite majsstärkelse.
- Smält smör på svag värme tillsammans med choklad i mindre bitar. Låt svalna. Hacka banan i små bitar. Dela äggen och vispa gulorna och socker ljust och poröst. Vispa vitorna för sig med rena redskap till ett fast vitt skum.
- Blanda bakpulver och mjöl, sikta ner det i de vispade gulorna. Tillsätt chokladsåsen och bananen. Rör varsamt smeten slät. Vänd försiktigt ner äggvitorna.
- Bred ut smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Kakan ska vara lite kladdig i mitten. Låt den kallna innan den lossas från formen.
- Koka samman alla ingredienser till kolasåsen, ca 5 minuter. Låt kallna.
- Vispa grädde och klicka eller spritsa över kakan. Strö över skivad banan, ringla över kolasås och hyvla över den vita chokladen.
Publicerat den
7 april 2016
Liknande recept
Skriv kommentar