Friskt och utsökt gott. En chokladmördeg fylls med fruktig kräm och saftiga frukter. Bestäm själv vilka frukter du vill använda.
Instruktioner
- Blanda mjöl, kakao, socker och vaniljsocker i en skål. Lägg i matfett i bitar och blanda ihop. Blanda ner ägg och salt och arbeta till en jämn deg. Täck över och ställ kallt i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form, 28 cm i diameter, med matfett. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord och klä sedan formen med degen. Stick små hål i bottnen med en gaffel och ställ den kallt i 15 minuter. Sätt in pajen i ugnen och baka 10-15 minuter. Låt pajbottnen svalna.
- Ansa, skölj och skiva jordgubbarna. Skala kiwin och skär den i skivor. Skär apelsinen i klyftor.
- Vispa crème fraichen och socker till en luftig smet. Blanda ner skal och saft från citronen. Lägg ihop och dekorera tårtan. Bred krämen jämnt över pajbottnen och lägg på frukten i en stjärnform eller i ringar från mitten. Servera ev överbliven kräm vid sidan om.
Publicerat den
30 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar