Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladflan med frukt

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Friskt och utsökt gott. En chokladmördeg fylls med fruktig kräm och saftiga frukter. Bestäm själv vilka frukter du vill använda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, kakao, socker och vaniljsocker i en skål. Lägg i matfett i bitar och blanda ihop. Blanda ner ägg och salt och arbeta till en jämn deg. Täck över och ställ kallt i 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form, 28 cm i diameter, med matfett. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord och klä sedan formen med degen. Stick små hål i bottnen med en gaffel och ställ den kallt i 15 minuter. Sätt in pajen i ugnen och baka 10-15 minuter. Låt pajbottnen svalna.
  3. Ansa, skölj och skiva jordgubbarna. Skala kiwin och skär den i skivor. Skär apelsinen i klyftor.
  4. Vispa crème fraichen och socker till en luftig smet. Blanda ner skal och saft från citronen. Lägg ihop och dekorera tårtan. Bred krämen jämnt över pajbottnen och lägg på frukten i en stjärnform eller i ringar från mitten. Servera ev överbliven kräm vid sidan om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.