Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladglaserad tårta

 
Skriv ut

Jättegott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och sikta i det i äggsmeten. Rör försiktigt ihop allt. Smörj och bröa en rund 24 cm kakform. Häll i smeten och grädda mellan nedersta och mellersta räcket i ugnen i 175° i ca 40 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Dela i två eller tre bottnar och fyll med önskad fyllning.
  2. Chokladganache Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Värm grädden lite snabbt och häll över chokladen. Rör om tills chokladen smält och tillsätt lite smör. Låt svalna innan du glaserar tårtan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.