Maffig kaka med gräddfil i smeten och söt kolakaramell, rostad vit choklad och kokos på toppen. Mums!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och bröa med kokos.
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt chokladen och rör slätt. Vispa socker och ägg fluffigt med elvisp. Vispa ner gräddfil och chokladsmöret. Rör ihop mjöl, kakao, bakpulver och salt. Vänd ner i smeten med en slickepott. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Kakan ska bli färdiggräddad men fortfarande vara saftig. Låt svalna helt.
- Topping:
Riv den vita chokladen grovt. Strö ut på en bakpappersklädd plåt. Rosta i mitten av ugnen ca 5 minuter tills chokladen får färg. Ta ut och låt svalna.
- Lossa kakan från formen och lägg på ett fat. Öppna burken med karamelliserad mjölk och rör om. Bred den i ett jämnt lager över kakan. Toppa med rostade kokoschips och smula över den vita rostade chokladen.
Publicerat den
26 mars 2017
Liknande recept
Skriv kommentar