Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med dulce de leche och kokos

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Maffig kaka med gräddfil i smeten och söt kolakaramell, rostad vit choklad och kokos på toppen. Mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och bröa med kokos.
  2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt chokladen och rör slätt. Vispa socker och ägg fluffigt med elvisp. Vispa ner gräddfil och chokladsmöret. Rör ihop mjöl, kakao, bakpulver och salt. Vänd ner i smeten med en slickepott. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Kakan ska bli färdiggräddad men fortfarande vara saftig. Låt svalna helt.
  3. Topping: Riv den vita chokladen grovt. Strö ut på en bakpappersklädd plåt. Rosta i mitten av ugnen ca 5 minuter tills chokladen får färg. Ta ut och låt svalna.
  4. Lossa kakan från formen och lägg på ett fat. Öppna burken med karamelliserad mjölk och rör om. Bred den i ett jämnt lager över kakan. Toppa med rostade kokoschips och smula över den vita rostade chokladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.