Dulce de Leche är i grunden kondenserad mjölk, när den är färdig är den mycket söt och som en tjock kolasås.
Kondenserad mjölk finns nu i alla livsmedelsbutiker, vanligtvis bland bakingredienserna.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj en form (jag använde en 20x20cm men rund 24cm går bra.)
Vispa smör, socker och vaniljsocker fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget, vispa i 2 minuter (tills det blir fluffigare). Sänk till lägsta hastigheten på vispen och tillsätt mjöl, vispa tills allt blandats ihop väl.
- Häll hälften utav smeten i formen och skeda försiktigt över Dulce de Lechen (med en te sked) så hela kakan är täckt med små klumpar. Rör runt lite med en tandpetare så smeten och DDL:n blandas lite. Häll slutligen över resten utav smeten.
- Grädda i ca 20 min, tills tandpetaren som du sticker i mitten kommer ut torr, (är den i ugnen för länge kommer kanterna bli hårda, händer det så kan du skära bort kanterna). Bre över resterande DDL när kakan fortfarande är varm, eller spritsa över DDL när kakan är kall.
- Servera med glass och ett stort glas mjölk!
Publicerat den
11 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Super god mmmmmmmmmmmmm kommer att göra den många gånger.
Svingod! Jag kokar den kondenserade mjölken i ca 2½ h, då blir det bra konsistens att klicka ut och spritsa. Kakan behöver längre gräddningstid, första gången hade jag inne den 40 min och tyckte den blev lagom kladdig, andra gånger i 30 min och då blev den lite för kladdig. Alla som smakat kakan har gillat den!