Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dulce de Leche Blondies

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Dulce de Leche är i grunden kondenserad mjölk, när den är färdig är den mycket söt och som en tjock kolasås. Kondenserad mjölk finns nu i alla livsmedelsbutiker, vanligtvis bland bakingredienserna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en form (jag använde en 20x20cm men rund 24cm går bra.) Vispa smör, socker och vaniljsocker fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget, vispa i 2 minuter (tills det blir fluffigare). Sänk till lägsta hastigheten på vispen och tillsätt mjöl, vispa tills allt blandats ihop väl.
  3. Häll hälften utav smeten i formen och skeda försiktigt över Dulce de Lechen (med en te sked) så hela kakan är täckt med små klumpar. Rör runt lite med en tandpetare så smeten och DDL:n blandas lite. Häll slutligen över resten utav smeten.
  4. Grädda i ca 20 min, tills tandpetaren som du sticker i mitten kommer ut torr, (är den i ugnen för länge kommer kanterna bli hårda, händer det så kan du skära bort kanterna). Bre över resterande DDL när kakan fortfarande är varm, eller spritsa över DDL när kakan är kall.
  5. Servera med glass och ett stort glas mjölk!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • grill 15 mars 2009

    Super god mmmmmmmmmmmmm kommer att göra den många gånger.

  • CoolJen 1 juli 2011

    Svingod! Jag kokar den kondenserade mjölken i ca 2½ h, då blir det bra konsistens att klicka ut och spritsa. Kakan behöver längre gräddningstid, första gången hade jag inne den 40 min och tyckte den blev lagom kladdig, andra gånger i 30 min och då blev den lite för kladdig. Alla som smakat kakan har gillat den!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.