Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka rocky road

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Vardagen försvinner när den här fantastiska kakan står på bordet. En kul blandning av choklad, nötter och marshmallows som är gudomligt god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa två runda kakformar som är 20 cm i diameter.
  2. Hacka 125 g choklad grovt. Lägg den hackade chokladen, 100 g smör och vatten i en mikrovågssäker skål och smält i mikron en-två minuter på hög effekt. Rör om var 30:e sekund. Du kan också smälta allt i en gryta på svag värme.
  3. Blanda mjöl, bikarbonat och kakao i en bunke. Vispa ihop strösocker, muscovadosocker och ägg i en skål till en fluffig smet. Rör ner chokladsmeten och gräddfilen. Sikta ner mjölblandningen och blanda väl.
  4. Fördela smeten i formarna och grädda i ugnen 35 minuter. Kontrollera med en sticka, den ska vara torr. Låt svalna i formarna tio minuter, stjälp upp på galler och låt svalna helt.
  5. Smält resten av chokladen. Vispa den med resten av smöret till en kräm. Vispa ner marschmallowsfluff och florsocker så att det blir en glasyr och späd eventuellt med lite vatten. Bred 1 dl av glasyren på en av kakorna. Strö över 1 dl av marschmallowsen och ½ dl valnötter. Ringla över ½ dl chokladsås.
  6. Lägg på den andra kakan och bred på resten av glasyren ovanpå och runt om kakan. Lägg på resten av marshmallowsen och valnötterna och ringla över resten av chokladsåsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.