Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

CHOKLADKOLAPAJ MED LINGON

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Se hit alla pajälskare!

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, havregryn och mjöl, rör sedan ihop till en deg. Tryck ut i en pajform med löstagbara kanter, hälst 24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 8 – 10 min tills den har fått fin färg. Koka upp grädde, smör och sirap i en kastrull. Koka på svag värme ca 10 min. Ta kastrullen från plattan och bryt ned chokladen. Ställ tillbaka på eftervärme. Rör tills chokladen smält och häll därefter chokladsmeten i pajskalet och strö över lingonen. Ställ i kylen att stelna minst 5 timmar eller över natten. Servera med lättvispad grädde.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bettan63 2 februari 2010

    Jag har gjort denna paj ett par ggr. men med mörk blockchoklad och den är verkligen supergod

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.