Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmarängtårta

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Ur Viktväktarnas Favoritkokboken. 5p/bit. 12bitar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 150 grader.
  2. Lägg bakplåtspapper i en långpanna (ca 20x40 cm). Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt socker lite i taget under fortsatt vispning tills det blir styvt. Vänd sist ner flingorna Bred ut smeten jämnt på bakplåtspappret. Grädda cirka 1 timme. Låt svalna i ugn. (Kan med fördel stå hela natten).
  3. Häll äggulor socker och grädde i en kastrull Sjud upp under omrörning tills det tjocknar. TAg genast av kastrullen från värmen, tillsätt margarin och choklad. Rör så att det smälter. låt svalna.
  4. Dela marängbottnen i två lika stora bottnar. Bred ut chokladkrämen, lägg på mandarinklyftorna på ena bottnen. Lägg på den andra bottnen. Bred på vispad grädde. Garnera med färska bär och citronmeliss.
  5. Tips. Byt ut mandarinklyftor mot andra bär, jordgubbar eller hallon t.ex

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.