Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmarängtårta med tryffelfyllning

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Kalorifritt gör dig tjock! Här kommer en tårta med massor av kalorier! Ät och njut!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Täck en plåt med bakplåtspapper. Markera marängbottnarnas storlek med 3 rektanglar på papperet, 25*13 cm.
  2. Skålla, skala och mal mandel, (mixer ger inte samma smak). Blanda med socker, mjöl och kaffe.
  3. Vispa vitorna till fast skum. Vänd ner skummet i mandelblandningen.
  4. Fördela och bred ut smeten på rektanglarna. Grädda i nedre delen av 150 grader varm ugn cirka 20 minuter. Stäng av ugnen, och låt bottnarna eftertorka lika länge med luckan en aning på glänt. Låt svalna och lossa från papperet.
  5. Fyllning: Grovriv chokladen. Koka upp grädde i en rymlig kastrull. Dra genast av från värmen, låt stå 2 minuter.
  6. Rör i choklad, smör och chili tills allt är smält. Låt stelna någon timme i rumstemperatur, rör om emellanåt.
  7. När smeten är bredbar fördelas den på två av de tre bottnarna.
  8. Trava bottnarna och den utan choklad ska var överst. Låt stå i rumstemp minst 2 timmar före servering.
  9. Pudra med kakao och florsocker före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.