Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolapaj

 
  • Serverar: 12-15 portioner
Skriv ut

Gott till kaffet, eller som dessert

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka snabbt samman matfett, vetemjöl, kakao, socker och äggula till en smulig massa. Tillsätt vatten och fortsätt hacka samman till en deg.
  2. Kavla ut degen till en rund platta så den passar att klä en rund låg springform ca 28 cm diameter. Ställ kallt 30 min. Sätt ugnen på 200 grader, grädda pajskalet i mitten av ugnen i 8-10 min.
  3. Mät upp kondenserad mjölk, metfett och socker i en kastrull. Värm upp och låt koka under omrörning 7 min tills smeten håller för kulprovet. Bred ut fyllnigen i pajskalet. Ställ kallt att stelna.
  4. Koka upp grädden till tryffeln och tillsätt chokladen i bitar. Rör tills chokladen smält. Bred ut tryffeln över kolasmeten och låt äter stå kallt tills tryffeln stelnat.
  5. Sikta ett tunt lager kakao over ytan innan servering.
  6. Jag är svag för rostad mandel, så jag byter ibland ut kakaon mot rostad flagad mandel. Supergott!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.