Denna ljuvliga chokladmousse garneras fint med syrliga hallon. Den passar alltid som dessert, men är helt perfekt till en bjudning på alla hjärtans dag.
Instruktioner
- Dela chokladen i mindre bitar. Placera en värmesäker skål över en kastrull med kokande vatten. Lägg chokladen i skålen och låt den smälta. Rör om då och då. Ta av skålen från värmen och låt chokladen svalna något.
- Vispa ihop äggulor och socker för hand, tills sockret har smält. Rör ner chokladen lite i taget. Vispa 4 dl grädde tills fast. Rör ner grädden i chokladsmeten.
- Häll smeten i en hjärtformad eller rund kakform som rymmer minst 6 dl smet. Kyl sedan chokladmoussen minst två timmar tills den är ordentligt fast.
- Garnera moussen precis före servering. Börja med att vispa resten av grädden hårt. Skeda upp grädden i en sprits med stjärnformad tyll och spritsa grädden på moussen. Lägg på hallonen och servera.
Publicerat den
14 januari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar