Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmousse Valentin

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Denna ljuvliga chokladmousse garneras fint med syrliga hallon. Den passar alltid som dessert, men är helt perfekt till en bjudning på alla hjärtans dag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela chokladen i mindre bitar. Placera en värmesäker skål över en kastrull med kokande vatten. Lägg chokladen i skålen och låt den smälta. Rör om då och då. Ta av skålen från värmen och låt chokladen svalna något.
  2. Vispa ihop äggulor och socker för hand, tills sockret har smält. Rör ner chokladen lite i taget. Vispa 4 dl grädde tills fast. Rör ner grädden i chokladsmeten.
  3. Häll smeten i en hjärtformad eller rund kakform som rymmer minst 6 dl smet. Kyl sedan chokladmoussen minst två timmar tills den är ordentligt fast.
  4. Garnera moussen precis före servering. Börja med att vispa resten av grädden hårt. Skeda upp grädden i en sprits med stjärnformad tyll och spritsa grädden på moussen. Lägg på hallonen och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.