Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit och mörk chokladmousse

(9 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Chokladmousse är alltid rätt och kan kombineras med kryddor och frukt för att förhöja smaken. Ingefära i den vita moussen bryter av fint mot den mörka chokladmoussen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mörk chokladmousse: Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikron.
  2. Vispa äggulor och socker krämigt.
  3. Vispa grädden lätt.
  4. Blanda ner den smälta chokladen i äggsmeten. Vänd sedan bestämt ner grädden lite i taget med luftiga tag till en mousse.
  5. Fyll moussen till hälften i portionsglas och ställ i kylskåp 1 timme.
  6. Vit mousse: Smält chokladen i ett vattenbad eller i micron.
  7. Vispa grädden och vänd bestämt ned i en tredjedel av grädden med luftiga tag i den smälta chokladen. Vänd sedan med luftiga tag ned resten av grädden i chokladen till en mousse. Rör ner den syltade ingefäran.
  8. Låt chokladgrädden vila cirka 1 timme i kylen. Fyll sedan i portionsglasen med den mörka moussen.
  9. Garnera med en matsked passionsfrukt.
  10. Lycka till! Njut.

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • guardianlinda 27 juli 2009

    I lördags fick jag ett sötsug och bestämde mig för att göra chokladmousse......Eftersom jag är laktosintolerant gjorde jag bara den mörka moussen.....Helt underbar, så god, nästa gång skall vi ha ite vispad grädde till.....Vid bjudning skall jag göra hela receptet......Önskar det fanns fler stjärnor att ge/Kramar Linda

  • Bubbelbumman 30 juli 2009

    Låter underbart gott, ska testa receptet nu, fanns ingen syltad ingefära i vår affär här på landet men undrar om man kan använda lite malen ingefära samt några droppar lime?? Får testa sig fram

  • Bubbelbumman 5 augusti 2009

    Hej!!Jag testade ditt recept när min bror med fru va här. De tyckte mkt om chokladmoussen och min sambo och jag likaså, MEN fick inte till den vita moussen, den smakade underbart men blev som "keso", vad kan de berott på? Precis som grädden och den vita chokladen skar sig....?? Sen hade vi ej ingefära i vår affär så vi blandade i mald ingefära och några droppar lime-det smaka gott det också!! Vi dekorerade moussen med några hallon från landet så det blev perfa! Tack för ett gott recept =) Mvh Jenny

  • lotta89 21 september 2009

    Gjorde denna mousse i ett kök som saknade elvisp, så det slutade med att jag gjorde den mörka moussen två gånger eftersom den första blev på tok för hård (vispade inte grädden nog mycket). Plus att den vita blev mer som en sås, fast killarna som åt visste inte bättre och uppskattade efterrätten riktigt mycket!

  • anluk 6 december 2009

    Gjorde bara den mörka moussen och den var helt underbart god. Tack för ett enkelt och gott recept.

  • EKC6150 25 maj 2010

    Det här smakade mycket gott. Men den vita chokladmoussen blev väldigt grynig när jag rörde ner den syltade ungefäran. Tänkte lösa det genom att strö ingeröran löst ovanpå den färdiga moussen tillsammans med passionsfrukten. Kan kanske funka? Tack för receotet mvh Jocke.

  • paddan_83 10 november 2010

    Testade den mörka chokladmoussen fast bytte ut chokladen mot ca 2msk kakao blandat i lite vatten. Blev väldigt bra, men ganska krämigt. Perfekt om man inte har choklad hemma.

  • lena_edlund 7 juni 2011

    Gjorde bara den mörka moussen men den blev alldeles för hård och lite grynig, inte alls krämig som jag hade hoppats på. Nån som har något tips på vad jag kan ha gjort fel?

  • Isilien 15 juni 2011

    Lena, om du kör med elvisp när du blandar ner chokladen, och inte låter chokladen svalna allt för mycket så blir den slät och fin :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.