Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkakskryddad vit chokladmousse

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Hade gäster i går och bjöd på denna underbara mousse till efterrätt, som gjorde stor succé. Passar förträffligt speciellt nu till jul.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält chokladen med kryddorna över vattenbad eller i mikrovågsugn. Låt svalna, rör sedan i ägget.
  2. Vispa grädden ganska hårt. Blanda lite grädde i chokladsmeten och rör sedan försiktigt ned blandningen i resten av grädden. Skeda upp i små skålar eller glas; en sprits underlättar.
  3. Ställ in skålarna i kylen till serveringen. Moussen kan göras dagen innan.
  4. Garnera med lingon och eventuellt ett litet pepparkakshjärta i varje. Jag garnerade med röda vidbär istf lingon och det blev jättegott.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • tina85 18 januari 2010

    Mm en helt underbar god chokladmousse! Jag har gjort denna vid två tillfällen under julen och den har blivit mycket uppskattad av samtliga.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.