Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med vit chokladmousse

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Ser god ut. Ska prova i midsommar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda snabbt samman degen i en matberdare eller för hand.
  2. Kavla ut den efter formen, lägg i och nagga.
  3. Sätt formen i kyl minst 30 minuter.
  4. Grädda i 200º ca 20 minuter eller tills den fått fin färg och är genomgräddad. Låt kallna.
  5. Smält den vita chokladen enl. anvisningar på förpackningen. Låt svalna något rör i lätt vispade äggulor.
  6. Vispa grädden tills den tjocknar (ska var tjock men inte grynig).
  7. Rör i hälften av i den rumstemererade chokladmassan, blanda väl. Vänd ner resterande grädde med stora tag till en fluffig massa.
  8. Häll moussen över bottnen i formen och bred ut jämnt. Sätt in övertäckt i kyl ett par timmar eller över natten för attt stelna.
  9. Garnera med jordgubbar

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.