Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörstekta päron med chokladmousse

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En härlig dessert som går att förbereda helt. Tänk på att välja päron som inte är allt för mogna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala päronen och skär dem i bitar. Hetta upp matfettet i en stekpanna och stek päronen långsamt i smör och socker tills de blir mjuka. Fördela päronbitarna i små glas.
  2. Vispa grädden till ett fast skum. Hacka chokladen och smält den över vattenbad. Rör samman äggulorna i en skål och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Tillsätt en liten del av grädden och rör om. Tillsätt sedan resten av grädden och vänd ihop det till en jämn mousse. Spritsa eller klicka moussen ovanpå päronen.
  3. Garnera gärna med lite riven choklad. Förvara desserten kallt till servering.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Annafbg 5 april 2009

    Jag har använt schweizernöt i stället för mjölkchoklad till den här desserten. Det blev mycket gott!

  • romas 6 oktober 2009

    Jag tog mjölkchoklad med dajm istället. Det blev jättegott. Jag smörstekte då päron, äpple och banan istället, för jag hade bara ett päron hemma. Jag har även bara gjort moussen vid ett tillfälle, det var inte fel det heller, när man är lite sugen på något gott. Höll sej även fint i kylskåpet till dagen efter.

  • annelisvensson66 12 september 2010

    Jag glömde skriva i förra komentaren att jag valde mörk choklad, "päronröran" är söt, så det blev ändå "sôtt o gôtt"

  • Libra 19 oktober 2010

    Jag använde Fazer Mintcholad i stället och det blev supersmarrigt...:)

  • RoffeD 25 februari 2013

    Jag träffade 5 goda vänner i går och gjorde då denna dessert. Det blev en verklig höjdare, alla satt och njöt. 5 stjärnor utan vidare. Tack! Rolf

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.