En härlig dessert som går att förbereda helt. Tänk på att välja päron som inte är allt för mogna.
Instruktioner
- Skala päronen och skär dem i bitar. Hetta upp matfettet i en stekpanna och stek päronen långsamt i smör och socker tills de blir mjuka. Fördela päronbitarna i små glas.
- Vispa grädden till ett fast skum. Hacka chokladen och smält den över vattenbad. Rör samman äggulorna i en skål och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Tillsätt en liten del av grädden och rör om. Tillsätt sedan resten av grädden och vänd ihop det till en jämn mousse. Spritsa eller klicka moussen ovanpå päronen.
- Garnera gärna med lite riven choklad. Förvara desserten kallt till servering.
Publicerat den
26 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag har använt schweizernöt i stället för mjölkchoklad till den här desserten. Det blev mycket gott!
Jag tog mjölkchoklad med dajm istället. Det blev jättegott. Jag smörstekte då päron, äpple och banan istället, för jag hade bara ett päron hemma. Jag har även bara gjort moussen vid ett tillfälle, det var inte fel det heller, när man är lite sugen på något gott. Höll sej även fint i kylskåpet till dagen efter.
Jag glömde skriva i förra komentaren att jag valde mörk choklad, "päronröran" är söt, så det blev ändå "sôtt o gôtt"
Jag använde Fazer Mintcholad i stället och det blev supersmarrigt...:)
Jag träffade 5 goda vänner i går och gjorde då denna dessert. Det blev en verklig höjdare, alla satt och njöt. 5 stjärnor utan vidare. Tack! Rolf