Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmoussetårta med frukt

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En mycket god tårta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka nötkärnorna mycket fint i matberedare, högsta fart cirka 1 minut eller mal dem i kvarn.
  2. Smörj en form med löstagbar botten, cirka 24 cm i diameter, mycket väl med matfett. Strö den med cirka 2 msk av nötströsslet.
  3. Placera en skål med äggvitor och socker över en kastrull med sjudande vatten.
  4. Vispa till en fast marängmassa med hjälp av en elvisp. Vänd försiktigt ner nötterna i smeten. Bred ut marängsmeten jämnt i formen.
  5. Grädda i ugnens nedre del i 175 grader, 30-40 minuter.
  6. Täck med folie om ytan blir mörk. Låt kallna.
  7. Bryt choklad i bitar, smält över vattenbad eller 1-2 minuter på full effekt i mikro.
  8. Tillsätt kaffe, sprit och äggulor, en i taget. Rör smeten slät och låt svalna.
  9. Vispa grädden, inte alltför tjock utan krämliknande i konsistensen, annars blir moussen grynig. Vänd försiktigt ner chokladsmeten i grädden, spara eventuellt lite till garnering.
  10. Bred mousse över kakan. Kyl tårtan några timmar. Pudra över kakao. Servera gärna med apelsin och physalis

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.