- Serverar: 10 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Choklad och mandel är en god smakkombination i detta recept.
Instruktioner
- Pajdegen: Rör ihop mjöl, bakpulver, socker och matfett gärna med elvisp. Tillsätt ägget och rör ihop till en jämn deg. Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter.
- Fyllning: Rör ihop mandelmassa och smör, gärna med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget. Rör i vetemjöl, kakao och bakpulver. Rör ihop eller kör med elvisp till en jämn smet. Häll fyllningen i pajskalet.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter. Låt den kallna.
- Garnering: Smält chokladen i micron går det snabbt men var aktsam så den inte blir sabbad. Bred ut chokladen över pajen. Servera med vispad grädde! Jättegott!
Publicerat den
20 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar