Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladpaj med mandel

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Choklad och mandel är en god smakkombination i detta recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdegen: Rör ihop mjöl, bakpulver, socker och matfett gärna med elvisp. Tillsätt ägget och rör ihop till en jämn deg. Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter.
  2. Fyllning: Rör ihop mandelmassa och smör, gärna med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget. Rör i vetemjöl, kakao och bakpulver. Rör ihop eller kör med elvisp till en jämn smet. Häll fyllningen i pajskalet.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter. Låt den kallna.
  4. Garnering: Smält chokladen i micron går det snabbt men var aktsam så den inte blir sabbad. Bred ut chokladen över pajen. Servera med vispad grädde! Jättegott!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.