Den här goda pajen består av ett läckert chokladskal fyllt med krämig mascarponeost, som ofta används i italienska bakverk. Färska fikon blir pricken över i!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Lägg smör, mjöl, kakao, socker och äggula i en matberedare med kniven isatt. Mixa till en deg. Smörj en pajform, ca 22 cm i diameter. Kavla sedan ut degen efter pajformens kant.
- För över och tryck ut degen i formen, degen ska gå upp över kanten. Nagga bottnen med en gaffel. Ställ formen kallt i kylen 30 minuter eller i frysen 5 minuter.
- Grädda pajbottnen i mitten av ugnen 10-15 minuter. Låt pajskalet svalna.
- Gör fyllningen. Vispa grädde, florsocker och vaniljsocker. Blanda ner mascarponeosten. Fördela ostsmeten i pajskalet. Skär fikonen i klyftor och stick ner dem i fyllningen. Pudra över lite kakao.
Publicerat den
18 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar