Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladpaj med mascarpone

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Den här goda pajen består av ett läckert chokladskal fyllt med krämig mascarponeost, som ofta används i italienska bakverk. Färska fikon blir pricken över i!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg smör, mjöl, kakao, socker och äggula i en matberedare med kniven isatt. Mixa till en deg. Smörj en pajform, ca 22 cm i diameter. Kavla sedan ut degen efter pajformens kant.
  2. För över och tryck ut degen i formen, degen ska gå upp över kanten. Nagga bottnen med en gaffel. Ställ formen kallt i kylen 30 minuter eller i frysen 5 minuter.
  3. Grädda pajbottnen i mitten av ugnen 10-15 minuter. Låt pajskalet svalna.
  4. Gör fyllningen. Vispa grädde, florsocker och vaniljsocker. Blanda ner mascarponeosten. Fördela ostsmeten i pajskalet. Skär fikonen i klyftor och stick ner dem i fyllningen. Pudra över lite kakao.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.