En lättbakad och ljuvlig kladdkaka med julsmak av pepparkakskryddor. En klick lingongrädde till är verkligen pricken över i.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en form med löstagbara kanter, 24 cm i diameter.
- Skålla och skala mandeln och rosta den i en torr stekpanna. Smält smöret i en stor kastrull. Ta kastrullen från värmen och vispa ner socker, kakao, vaniljsocker och pepparkakskryddor.
- Vispa ner ett ägg i taget och sist mjölet som blandats med mandeln. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Låt kakan kallna.
- Lingongrädde:
Vispa grädden till ett mjukt skum. Blanda i vaniljsocker, rårörda lingon och hela tinade lingon. Fortsätt vispa så att sylt och bär fördelas jämnt i grädden.
- Sikta kakao över kakan vid servering och strö eventuellt på lite frysta lingon. Servera med lingongrädden.
Publicerat den
25 november 2015
Liknande recept
Skriv kommentar