Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladrulltårta med mint

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Passar utmärktt att servera som liten kaka till kaffet efter middagen. Mjukvispad grädde förhöjer smak och utseende. Garnera gärna med citronmeliss.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klä en långpanna ca 30*40 cm med bakplåtspapper.
  2. Vispa ägg och socker till en pösig smet.
  3. Blanda samman mjöl, bak och kakaopulver. Om det finns klumpar i kakaon så bör du sikta ner den i mjölblandningen.
  4. Vänd ner blandningen i kaksmeten. Tillsätt kaffepulvret utrört i lite vatten.
  5. Bred ut smeten i långpannan till ett jämt lager.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen i 250 grader ca, 5 minuter. I varmluftsugn i 225 grader ca, 10 minuter.
  7. Stjälp upp kakan på sockrat papper på ett galler.
  8. Smält chokladplattorna i vattenbad eller i en skål på full effekt i micron ½ -1 minut.
  9. Bred ut blandningen på kakan. Rulla samman kåkan från långsidan eller kortsidan beroende på skivornas storlek.
  10. Förvara rulltårtan i kylskåp till den ska serveras. Den går också bra att frysa, hel eller skuren i skivor. Hållbarhet ca 3 månader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.