- Serverar: 1 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Passar utmärktt att servera som liten kaka till kaffet efter middagen. Mjukvispad grädde förhöjer smak och utseende. Garnera gärna med citronmeliss.
Instruktioner
- Klä en långpanna ca 30*40 cm med bakplåtspapper.
- Vispa ägg och socker till en pösig smet.
- Blanda samman mjöl, bak och kakaopulver. Om det finns klumpar i kakaon så bör du sikta ner den i mjölblandningen.
- Vänd ner blandningen i kaksmeten. Tillsätt kaffepulvret utrört i lite vatten.
- Bred ut smeten i långpannan till ett jämt lager.
- Grädda kakan mitt i ugnen i 250 grader ca, 5 minuter. I varmluftsugn i 225 grader ca, 10 minuter.
- Stjälp upp kakan på sockrat papper på ett galler.
- Smält chokladplattorna i vattenbad eller i en skål på full effekt i micron ½ -1 minut.
- Bred ut blandningen på kakan. Rulla samman kåkan från långsidan eller kortsidan beroende på skivornas storlek.
- Förvara rulltårtan i kylskåp till den ska serveras.
Den går också bra att frysa, hel eller skuren i skivor.
Hållbarhet ca 3 månader.
Publicerat den
17 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar