Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladrulltårta med tryffelkräm och polkagris

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Underbart god rulltårta. Smakrik kräm med en touch av mint.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt. Sikta ner den torra blandningen i äggsmeten. Vänd ihop till en slät smet.
  3. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Strö socker över kakan. stjälp upp på ett bakplåtspapper. Dra försiktigt bort bakplåtspapperet som kakan gräddats på. Rulla ihop kakan utan fyllning med papperet inrullat i kakan. Låt kallna.
  4. Hacka chokladen. Koka upp grädden i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt chokladen. Rör tills chokladen smält. Blanda i smöret. Låt svalna och ställ i kylen så att smeten blir krämig och lätt att bre ut på kakan ca 1 timme.
  5. Krossa polkagrisarna. Rulla försiktigt ut kakan och bred på chokladkräm. Strö över polkagrisar. Rulla ihop och förvara i kylen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.