Underbart god rulltårta. Smakrik kräm med en touch av mint.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt. Sikta ner den torra blandningen i äggsmeten. Vänd ihop till en slät smet.
- Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Strö socker över kakan. stjälp upp på ett bakplåtspapper. Dra försiktigt bort bakplåtspapperet som kakan gräddats på. Rulla ihop kakan utan fyllning med papperet inrullat i kakan. Låt kallna.
- Hacka chokladen. Koka upp grädden i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt chokladen. Rör tills chokladen smält. Blanda i smöret. Låt svalna och ställ i kylen så att smeten blir krämig och lätt att bre ut på kakan ca 1 timme.
- Krossa polkagrisarna. Rulla försiktigt ut kakan och bred på chokladkräm. Strö över polkagrisar.
Rulla ihop och förvara i kylen.
Publicerat den
14 juli 2013
Liknande recept
Skriv kommentar