Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladrutor med jordnötssmör

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Dessa rutor har strykande åtgång på barnkalas!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Finhacka chokladen. Sikta mjöl och bakpulver i en stor skål.
  2. Arbeta in smöret med fingrarna tills blandningen blivit smulig. Blanda i socker, havregryn och hackade nötter.
  3. Lägg en fjärdedel av blandningen i en skål och rör ner hackad choklad. Ställ skålen åt sidan.
  4. Rör ner ägget i den andra delen av smulblandningen och tryck ner den jämnt i botten på en 30 x 20 cm stor långpanna.
  5. Grädda kakbottnen i den varma ugnen i 15 min. Blanda under tiden kondenserad mjölk och jordnötssmör. Häll smeten över kakbottnen och bred ut den jämnt. Häll sedan den sparade chokladsmeten över och tryck ner den lite.
  6. Ställ tillbaka långpannan i ugnen och grädda ytterligare 20 min eller tills kakan är gyllenbrun. Låt den svalna i formen och skär den rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.