Denna magiska dessert består av en smörig digestivebotten som nästan smälter i munnen samt en fyllning av vit och mörk choklad och några droppar honung. Det går att göra i omvänd ordning och ta mer vit choklad och mindre mörk choklad.
Instruktioner
- Smörj fyra ugnsfasta tartelettformar som är 10 cm i diameter. Smält 50 g smör i en kastrull och blanda ner kexsmulorna. Fördela blandningen i formarna, tryck ut till en jämn botten och upp på kanten. Kyl tills fasta ca 10 minuter.
- Placera en värmesäker skål på en kastrull med sjudande vatten. Smält mörk choklad, honung och 1 msk smör i skålen. Ta av skålen från värmen och rör ner grädden till en jämn chokladkräm.
- Portionera upp krämen i formarna och kyl tills de blivit fasta, cirka tre timmar.
- Smält den vita chokladen med 1 msk smör på samma sätt. Fördela en klick vit choklad på varje tartelett. Kyl 15 minuter. Ta upp tarteletterna ur formarna och servera.
Publicerat den
8 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar