Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtryffel

 
  • Serverar: 26 portioner
Skriv ut

De här chokladkulorna kan man t.ex. servera efter en stor måltid när en efterrätt är för mycket men man vill ändå ha något sött till kaffet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela 250 g blockchoklad i små bitar.
  2. Låt grädden koka upp i en liten gryta. Tillsätt smöret och låt sjuda tills smöret smält.
  3. Ta av grytan från spisen och lägg i chokladbitarna, rör tills chokladen smält och smeten är jämn. Tillsätt eventuellt 2 msk rom och blanda väl. Häll smeten i en tättslutande burk och låt stelna i kylen i ca 4 timmar. Viktigt att stänga burken väl, choklad tar lätt smak av andra matvaror i kylen.
  4. Rulla små chokladkulor (lite större än körsbär). Kulorna ska var lite ojämna då dom ska likna små tryffelsvampar.
  5. Smält resten av blockchoklad i en mikrovågsugn eller a bagno maria (lägg chokladen i en liten gryta, ställ den lilla grytan i en större gryta med vatten i och värm tills chokladen smälter). Doppa kulorna i chokladen med hjälp av en gaffel och låt överflödig choklad rinna av. Rulla genast chokladkulorna i kakaon och lägg dom i en tättslutande burk och låt stelna i kylen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.